NYAKLÁNC MÉRETEK

Ékszervásárlás során nem könnyű kiválasztani, melyiket válasszuk a szebbnél szebb nyaklánc közül, a megfelelő méret kiválasztása viszont többé nem jelenthet gondot. Az alábbi táblázatból kiderül, hogy melyek a leggyakoribb nyaklánc, méretek. A megadott értékek a lánc teljes hosszára értendők, beleértve a kapcsot is.

Magas gallér nyaklánc: 30-33 cm (12-13 inch) Általában egy-három soros gyöngy lánc, amely szorosan simul a nyak közepére. Rendkívül fényűző hatást kölcsönöz viselőjének. Legjobban estélyi ruhákhoz, elegáns V-nyakú, csónak nyakú vagy a vállat szabadon hagyó ruhákhoz illik.


 

Gallér nyaklánc: 35-40 cm (14-16 inch)
A nyakláncok talán legklasszikusabb és legsokoldalúbban viselhető típusa, a kulcscsontra vagy fölé ér. Bármilyen öltözet mellé – hétköznapi, hivatalos vagy alkalmi – illetve bármilyen nyakkivágáshoz tökéletesen illik.


 

Hercegnő nyaklánc: 43-48 cm (17-19 inch)
Az egyik legnépszerűbb nyaklánc hossz, valamivel a kulcscsont alá ér. Remek kiegészítője mind a kerek- vagy magas nyakú, mind a mély kivágású ruháknak. Gyakran díszítik medállal, mert kiválóan alkalmas a súly egyenletes elosztására.


 

Matiné nyaklánc: 50-61 cm (20-24 inch)
Nagyon kifinomult és elegáns, a mellvonal fölé ér. Átlagos magasságú hölgyeknek ajánlott, magas- és kivágott nyakú, hivatalos vagy alkalmi öltözékhez.


 

Opera nyaklánc: 71-86 cm (28-34 inch)
Minden nyakláncok királynője. Előkelő és fényűző hatás eléréséhez egysorosan viselhető vagy megcsomózható, így a mellvonalra ér. Leginkább kerek- vagy magas nyakú ruhákhoz illik. Kifejezetten ajánlott alacsonyabb hölgyek számára, mert kitűnően nyújtja az alakot. Két sorba feltekerve, sokoldalú “Gallér” hosszúságú láncként is funkcionál.


 

Kötél nyaklánc: 100-115 cm (40-45 inch)
Elegáns nyaklánc egy csepp érzékiséggel fűszerezve, a tökéletes ruhatár elengedhetetlen darabja. Nincs rajta kapocs, ezért egysorosan, duplán- vagy akár triplán feltekerve, csomózva, sőt, akár karkötőként is használható. Bármely viselethez jól áll, de leginkább az elegáns ruhákhoz.

Lasszó nyaklánc: 115+ cm (45+ inch)
Ez a hosszúság leírhatatlanul elegáns, mégis egy kis kacérságot sugároz. Végein egyáltalán nincsenek kapcsok, ezért hihetetlenül változatosan – több sorba tekerve, csomózva, hurokba kötve, karikán áthúzva, más lánccal kombinálva vagy övként – viselhető. Bármely viselethez jól áll, de leginkább az elegáns ruhákhoz.