Aranyozott ékszer

Tisztítása, használata

Az aranyozás azt jelenti, hogy valamilyen módszerrel – manapság galvanikus úton – vékony, néhány mikrométeres arany réteget visznek fel a tárgy felületére.

A aranyozott ékszerek levegővel való érintkezésre a természetes oxidációs folyamat nem, vagy csak nagyon sokára indul be. A folyamat sebességét számos tényező befolyásolja, például a bevonat vastagsága, az ékszer viselőjének bőrtípusa, a levegő páratartalma, továbbá az, hogy használója milyen gyakorisággal viseli az ékszert, illetve hogy hol és miként tárolja azt.
Az alábbiakban néhány ötlettel segítünk Neked abban, hogy miként kezeld kedvenc ékszereidet, hogyan õrizd meg tartósságukat és csillogásukat, hogy azok mindig úgy nézzenek ki, mint új korukban.

HASZNÁLAT

Aranyozott ékszeredet ne érje tartósan víz vagy más folyadék. Különösen óvd sós víztől, gyógyvíztől, klórtól, vegyszerektől, parfümtől, krémtől, szappantól és egyéb tisztítószerektől. Fürdés előtt tehát mindenképpen vedd le, és soha ne permetezd parfümödet közvetlenül az ékszerre.
Szükség esetén tisztítsd ékszertisztító kendővel, vagy langyos vízzel. Töröld szárazra és fényesítsd puha kendővel, hogy még sok-sok évig örömödet lelhesd bennük!
Más ékszerekkel együtt nem használható. Illatszerrel ,vegyszerrel nem érintkezhet. Minden használat után langyos vízzel öblítsük el.

TÁROLÁS

Amikor nem viseled az ékszereket, tárold saját lezárt dobozukban, így azok biztosan nem sérülnek meg. Ne tárold az ékszereidet párás, meleg helységekben, soha ne tartsd a fürdőszobában!

Aranyozott ékszer kínálatunk!