Ezüstözött ékszer

Tisztítása, használata

Az ezüstözés azt jelenti, hogy valamilyen módszerrel – manapság galvanikus úton – vékony, néhány mikrométeres ezüst réteget visznek fel a tárgy felületére.
Amikor ezek az ékszerek levegővel vagy vegyszerekkel érintkeznek, egy természetes folyamat, az oxidáció indul be. Ennek hatására a fém egy idő után megfeketedik-megsárgul. A folyamat sebességét számos tényező befolyásolja, például a bevonat vastagsága, az ékszer viselőjének bőrtípusa, a levegő páratartalma, továbbá az, hogy használója milyen gyakorisággal viseli az ékszert, illetve hogy hol és miként tárolja azt.
Az ezüstözött ékszereket akár napi viseletként is használhatjuk, mivel az ezüst kemény, nehezen kopó anyag.
Az alábbiakban néhány ötlettel segítünk Neked abban, hogy miként kezeld kedvenc ékszereidet, hogyan őrizd meg tartósságukat és csillogásukat, hogy azok mindig úgy nézzenek ki, mint új korukban.

HASZNÁLAT

Ezüstözött ékszeredet ne érje tartósan víz vagy más folyadék. Különösen óvd sós víztől, gyógyvíztől, klórtól, vegyszerektől, parfümtől, krémtől, szappantól és egyéb tisztítószerektől. Fürdés előtt tehát mindenképpen vedd le, és soha ne permetezd parfümödet közvetlenül az ékszerre. Szükség esetén tisztítsd ékszertisztító kendővel, vagy ezüsttisztító folyadékkal (melyeket nálunk is megvásárolhatod). Töröld szárazra és fényesítsd puha kendővel, hogy még sok-sok évig örömödet lelhesd bennük!

TÁROLÁS

Amikor nem viseled az ékszereket, tárold saját lezárt dobozukban, így azok biztosan nem sérülnek meg. Ne tárold az ékszereidet párás, meleg helységekben, soha ne tartsd a fürdőszobában!